Pubuna se nastavlja
0

Francuzi: "Protivimo se izbacivanju Anelke"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski nogometaši jednoglasno su dali podršku svome saigraču Nicolasu Anelki koji je izbačen iz reprezentacije nakon što je izvrijeđao selektora Raymonda Domenecha.

Podsjećamo, Anelka se tokom poluvremena utakmice protiv Meksika (poraz Francuske 0-2), u 2. kolu skupine A Svjetskog prvenstva, žestoko posvađao s Domenechom, upotrijebivši pritom niz vulgarnih izraza. Kad je priča došla do novinara, reagirao je Francuski nogometni savez (FFF), izbacivši napadača Chelseaja iz reprezentacije.

U nedjelju su, pak, preostali francuski reprezentativci odbili trenirati, da bi nakon toga izdali priopćenje.

"Svi igrači francuske reprezentacije, bez izuzetka, žele izraziti svoje protivljenje odluci FFF-a da isključi Nicolasa Anelku. Žalimo zbog incidenta na poluvremenu utakmice protiv Meksika, ali još više žalimo što je to javno objavljeno budući da se radi isključivo o našoj stvari koja je dio uobičajenog života u vrhunskoj ekipi", stoji, između ostaloga, u saopćenju, uz dodatak:

"FFF nije napravio ništa da zaštiti tim. Donio je odluku na temelju novinskih napisa, bez konsultacija s igračima."

Nakon što je kapiten Patrice Evra saiopćio stručnom stožeru odluku o odbijanju treniranja, kondicijski trener Roberta Duverne je bijesno bacio akreditaciju i napustio teren, a direktor reprezentacije Jean-Louis Valentin je podnio ostavku, poručivši da mu se sve gadi.