Nogomet
0

Francusko slavlje u Dublinu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski nogometaši, bivši svjetski prvaci, ostvarili su veliki korak prema ostvarenju cilja, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Pobijedila je Francuska u Dublinu, na Croke Parku, Irsku 1-0 pogotkom u 72. minuti. Nicolas Anelka je primio loptu na više od dvadeset metara. Namjestio se, opalio, a lopta je na putu dotaknula Ledgera i prevarila Shaya Givena.

Irska je, inače, kroz cijeli kvalifikacijski ciklus ostala neporažena u utakmica protiv Italije, Bugarske, Crne Gore, Cipra i Gruzije. No, izgleda kako će u dokvalifikacijama zapeti na putu prema jugu Afrike.

Francuska je bila bolja momčad, prije, pa čak i nakon pogotka, kada je bilo logično da će Irska stisnuti i barem pokušati doći do izjednačenja. Irska je gradila put do pogotka preko prekida ili pogrešaka francuske obrane, a jednu takvu nisu iskoristili u 28. minuti kada je Lawrence propustio biti egzekutor.

Na drugoj strani su vrlo dobro akcije gradili Henry, Gourcuff i Anelka, te je svatko od njih mogao postati strijelac prije 72. minute i jedinog pogotka na ogledu.

Uzvratna utakmica je na rasporedu u srijedu 18. novembra.

Dokvalifikacije za SP, prve utakmice:

Irska - Francuska 0-1 (Ledger 72-ag)

Grčka - Ukrajina 0-0

Rusija - Slovenija 2-1 (Biljaletdinov 40, 52 / Pečnik 88)