Nogomet
0

Francuski kup: Nantes, Lorient i St. Etienne u četvrtfinalu, Bordeaux ispao

Piše: D. B.
Večeras su u terminu od 19:00 sati odigrane tri utakmice osmine finala Francuskog kupa. Plasman u četvrtfinale izborili su Nantes, Lorient i St. Etienne.

Bordeaux - Nantes 2:2, 3:4 nakon produžetaka

Nantes je poveo u 6. minuti utakmice, a na 1:1 je izjednačio Crivelli u 22. minuti. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. Početkom drugog dijela utakmice, tačnije u 51. minuti, došlo je do preokreta, a Biyogo Poko je pogodio za vodstvo Bordeauxa protiv Nantesa rezultatom 2:1. Slavlje domaćih navijača kratko je trajalo, jer je na 2:2 u 65. minuti izjednačio Sigthorsson. Tim rezultatom je utakmica završena, pa su se igrali produžeci. Novo vodstvo Bordeauxu donio je Malcom u 98. minuti. Međutim, uslijedio je preokret Nantesa, koji je slavio sa ukupnih 4:3 zahvaljujući golovima Audela u 115. i Bedoye u 118. minuti te se plasirao u četvrtfinale Francuskog kupa.

Sarre Union - Lorient 0:4

U prvom poluvremenu utakmice golova nije bilo, a onda je u nastavku meča, u 52. minuti, vodstvo Lorientu donio Jeannot. Drugo gol za goste postigao je Fofana u 75. minuti utakmice. Barthelme je u 82. minuti povisio na 3:0, a svojim drugim golom na ovoj utakmici na konačnih 4:0 za Lorient postavio je Jeannot u 90. minuti utakmice. Lorient ide u četvrtfinale.

Troyes - St. Etienne 1:1, 1:2 nakon produžetaka

Mreže su tokom prvog poluvremena susreta Troyesa i St. Etiennea mirovale, a ona je St. Etienne poveo u 62. minuti golom Tannanea. Na 1:1 je izjednačio Nive u 78. minuti, a tim rezultatom završen je regularni dio utakmice. Igrali su se produžeci, a odlučujući gol je postignut u 107. minuti. Postigao je nogometaš St. Etiennea maupay, koji je svoju ekipu odveo u četvrtfinale.