Nogomet
0

Francuske nogometašice golotinjom izazivaju pažnju

Totalsport
Tri francuske nogometne reprezentativke pozirale su gole kako bi izazvale publicitet i skrenule pažnju na sport kojim se bave.
Gaetine Thiney i Corine Franco (Foto: AFP)
Gaetine Thiney i Corine Franco (Foto: AFP)
U toku je Svjetsko prvenstvo nogometašica u Njemačkoj, na kojem je francuska ekipa u prva dva nastupa upisala dvije pobjede u grupi A, baš kao i domaćin i branitelj naslova svjetskih prvakinja Njemačka, pa će njihov međusobni meč u utorak odlučivati o pobjedniku grupe, a obje selekcije su već izborile plasman u četvrtfinale.

Tri igračice francuske reprezentacije, Gaetine Thiney (25), Elodie Thomis (24) i Corine Franco (27) pozirale su gole pred objektivom foto-reportera koji je svoje uratke publicirao u nedjeljnom izdanju njemačkog Bilda.

Elodie Thomis (Foto: AFP)
Elodie Thomis (Foto: AFP)
Francuske su nogometašice ovu akciju pokrenule pod motom: ''Trebamo li se ovakve pojaviti da dođete na naše utakmice?''

Tri djevojke iz redova francuske reprezentacije su objasnile da su se za ovaj provokativni potez odlučile kako bi privukle pažnju na svoj sport i prouzročile debate o ženskom nogometu.

"Fotografije su lijepo napravljene i baš mi se sviđaju. Željele smo izazvati publicitet i generirati neke rasprave. U Njemačkoj je ženski nogomet puno popularniji nego kod nas u Francuskoj i otišao je za veliki korak naprijed", veli Gaetine Thiney, koja je zabila dva gola u pobjedi nad Kanadom 4-0 u prethodnoj utakmici.

"Sada je važno da nakon ovih fotografija kojima privlačimo pažnju izvan terena, pokušamo izazvati još veću pažnju uspjesima na igralištu", zaključila je Thiney.