Zvog debakla na SP-u
0

Francuska nogometna liga (LFP) traži ostavku cijelog saveza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Vodstvo Francuske nogometne lige (LFP) zatražilo je ostavku kompletnog vodstva Francuskog nogometnog saveza (FFF) nakon debakla reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi…

Predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes u ponedjeljak je već ponudio svoju ostavku, a sastanak direktora saveza, koji djeluju u tijelu poznatom pod nazivom Federalno vijeće, zakazan je za petak. Na tom bi se sastanku trebao izabrati privremeni predsjednik saveza.

''Nakon kolektivne katastrofe u Južnoj Africi, jedini dostojanstveni i odgovorni čin bio bi čin kolektivne ostavke svih članova Federalnog vijeća, kao što je to učinio i predsjednik Escalettes'', stoji u priopćenju LFP-a.

Podsjećamo, Francuska je na Svjetskom prvenstvu osvojila samo jedan bod u grupi A , u kojoj je zauzela posljednje mjesto. Javnost krivi FFF zbog djelovanja koje je izazvalo revolt igrača, koji su odbili odraditi jedan trening nakon što je napadač Nicolas Anelka dobio izgon iz reprezentacije zbog vulgarnog vrijeđanja selektora Raymonda Domenecha.

Inače, Francuska nogometna liga (LFP) vodi natjecanja profesionalnih klubova u toj državi, dok je Francuski nogometni savez (FFF) zadužen za reprezentaciju i amaterski nogomet.