Nogomet
14

Francuska i Holandija ostvarile rutinske pobjede, Ronaldova četiri gola protiv Andore

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Odigrane su kvalifikacione utakmice u grupama A i B. U grupi A Francuska je bez većih problema pobijedila Bugarsku sa visokih 4:1.

Golove za Trikolore postigli su Gameiro dva, Payet i Griezmann. Jedini gol za goste djelo je Aleksandrova koji je već u 6. minuti doveo goste u vodstvo. Ipak, Francuzi su to preokrenuli i osvojili kompletan plijen.

Luksemburg je na svom terenu uspio prvih 45 minuta izdržati nalete Švedske. No, u drugom dijelu Lustig u 58. minuti konačno probija bedem domaćih. Krajnji rezultat bio je 0:1.

Holandija je u Rotterdamu pobijedila Bjelorusiju 4:1. Za domaće su golove postigli Promes dva, Klaassen i Janssen. Strijelac pogotka za goste bio je Rios.

Također, u grupi B Mađarska i Švicarska odigrali su meč u Budimpešti. Na kraju je bilo 2:3. Prvo poluvrijeme okončano je 0:0. Haris Seferović u 51. minuti dovodi goste u vodstvo. Poravanao je Szala dvije minute poslije. Rodriguez u 67. minuti pogađa za 1:2, ali je Szala četiri minute poslije poravnao na 2:2. Pobjedu gostima osigurao je Stocker u 90.minuti.

Latvija je poražena kod kuće od Farskih Ostrva 2:0. Golove za goste postigli su Nattestad i Edmundsson.

Portugal je deklasirao Andoru sa 6:0. Cristiano Ronaldo je postigao četiri pogotka, a u strijelce su se još upisali Cancelo i Silva.

Tabela: