Nogomet
78

Football Italia: Može li Džeko biti novi Batistuta?

Klix.ba
Mediji u Italiji ne prestaju pisati o kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki koji je označen kao veliko pojačanje za Romu.

Football Italia poredi Džeku sa legendarnim argentinskim nogometašem Gabrielom Batistutom.

Navode da bi Džeko u Romi mogao imati isti uticaj kao i Batistuta kada je 2000. godine stigao u Romu.

"Roma je čitavim tokom ljeta pokušavala dovesti Džeku i upornost sportskog direktora Waltera Sabatinija na kraju se isplatila", navodi se u opsežnom članku ovog portala.

Dodaju da je Džeko, sa svojim napadačkim pedigreom iz Bundeslige i engleskog Premiershipa, veliko pojačanje za Romu i njegov transfer je potez kojim rimska ekipa želi pokazati velike ambicije u narednoj sezoni.

"Sa tri ligaške titule i više osvojenih kupova u Njemačkoj i Engleskoj, Džeko Romi donosi pobjednički mentalitet. To je ono što je potrebno ovoj ekipi koja nije osvojila titulu prvaka od 2001. godine", navodi Football Italia.

Upravo je prije početka te sezone Roma iz Fiorentine dovela Gabriela Batistutu. Ovaj igrač je postigao 20 golova u prvenstvu, a Roma je te sezone uzela Scudetto.

Očekivanja od Džeke su da ponovi uspjeh legendarnog Argentinca i tako maksimalno doprinese osvajanju toliko dugo očekivane titule.