Nogomet
3

Fluminense raskinuo ugovor sa Ronaldinhom

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Ugovor sa Ronaldinhom prekinut je nakon nešto više od dva mjeseca, a u saopćenju brazilskog kluba upućene su riječi zahvale Brazilcu za njegov doprinos klubu te je naglašeno kako je došlo do sporazumnog prekida ugovora

Brazilski fudbalski klub Fluminense, koji je prije dva mjeseca u svoje redove doveo legendarnog fudbalera Ronaldinha (35), prekinuo je ugovor s njim nakon svega dva mjeseca.

Ronaldo de Assis Moreira, poznatiji kao Ronaldinho, nakon što je napustio meksičku ekipu Queretaro, u julu ove godine potpisao je ugovor sa Fluminenseom do kraja 2016. godine. No, ugovor sa Ronaldinhoom prekinut je nakon nešto više od dva mjeseca. 

U saopćenju iz brazilskog kluba upućene su riječi zahvale Brazilcu za njegov doprinos klubu te je naglašeno kako je došlo do sporazumnog prekida ugovora.

Ronaldinho iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, a do sada je nastupao za Barcelonu, Milan, Paris Saint Germain, Queretaro te Flamengo. Osvajao je šampionate poput FIFA Svjetskog prvenstva, Copa America, Kup Libertadores kao i Ligu prvaka.