Schalke više nije jedini
0

Flores želi Misimovića u Atleticu

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Osim za Edina Džeku, i za drugog bosansko-hercegovačkog nogometaša Wolfsburga vlada veliko zanimanje na evropskom tržištu.

Zvjezdan Misimović (28) je svojim igrama u dresu lanjskog njemačkog prvaka impresionirao mnoge klubove, a prema pisanju Bilda, najveći interes zasad pokazuje pobjednik Evropske lige, madridski Atletico.

Trener španskog kluba Quique Sanchez Flores navodno je veliki poštovatelj bh. veznjaka i želio bi ga imati u svojoj ekipi sljedeće sezone, a iduće će sedmice pokazati hoće li mu čelnici Atletica moći ispuniti želju.

Osim visoke cijene koju bi mogao postaviti Wolfsburg, prepreka Atleticu bi mogao biti i interes koji za Misimovića pokazuje aktuelni njemački doprvak Schalke čiji je trener Felix Magath dobro upoznat s mogućnostima našeg reprezentativca, budući da mu je bio trener u šampionskoj sezoni "vukova".

Misimović je u netom završenoj sezoni u 31 bundesligaškom nastupu postigao deset golova i čak 15 puta asistirao. U Wolfsburg je došao u ljeto 2008. godine iz Nürnberga, a prije toga je igrao za Bochum i drugu ekipu Bayerna.