Nogomet
0

Florentino Perez: Casillas ostaje u klubu

Totalsport
Florentino Perez, predsjednik Real Madrida
Florentino Perez, predsjednik Real Madrida
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez otkrio je španskim medijima da će Iker Casillas ostati u klubu i u idućoj sezoni, iako je cijelu proteklu, kada je Primera u pitanju, proveo na klupi za rezerve.

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti nastavio je s politikom Josea Mourinha od sezone ranije kada je Ikera Casillasa koristio samo u Kupu kralja i Ligi prvaka, a Diega Lopeza u utakmicama Primere. To se zamalo pokazalo kao vrhunska odluka, jer je Real uzeo dva od maksimalna tri naslova za koliko se borio do samog kraja sezone.

"Kraljevski klub" uzeo je u konačnici Ligu prvaka i Kup kralja, takmičenja u kojima je Casillas stajao između stativa. Španski reprezentativni golman je velika želja brojnih evropskih klubova, no prema posljednjim riječima Florentina Pereza, on bi trebao ostati u Madridu do isteka svog ugovora.

"Razgovaramo o tome cijele sezone. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, Iker će ostati u Realu do kraja svog ugovora (ljeta 2017. godine). U životu za ništa ne možete reći da je sigurno, no zasada nema indikacija da ijedna strana želi rastanak", kaže predsjednik Reala, koji je potom komentirao i mogući odlazak Diega Lopeza i Alvara Arbeloe prema Napulju.

"Mislim da će svi ostati. Ljeto je tek počelo, a do kraja prijelaznog roka ima tri mjeseca. Niko me za sada nije obavijestio o nikakvim ozbiljnim pregovorima, tako da vam ne mogu ništa reći po tom pitanju", zaključio je predsjednik Real Madrida, kluba koji je minule subote osvojio 10. naslov prvaka Evrope.