Nogomet
0

Flamengo se nada dolasku Ronaldinha

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ronaldinho (29), brazilski nogometaš, tokom prošlog ljeta je, uz pompozne najave, došao u Milan iz katalonskog giganta Barcelone.

Početak njegove ere u Milanu je bio idealan jer je odlučio najveći mogući derbi, glavom je postigao jedini pogodak na utakmici Milana i Intera.

No, od sredine sezone su počeli njegovi problemi i sve je teže pronalazio mjesto u prvom timu. U posljednje vrijeme uglavnom ulazi s klupe što ga čini nezadovoljnim, a statistika kaže da je u Seriji A odigrao 27 utakmica i postigao osam pogodaka.

Njegova ljutnja je pojačana time jer se sljedeće godine igra Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a sam se boji da će zbog neigranja biti u podređenom položaju pri biranju brazilske ekipe. Uostalom, takvo nešto je natuknuo i selektor Brazila Carlos Dunga koji je prije nekoliko sedmica posjetio Ronaldinha u Milanu.

Brazilski mediji su počeli nagađati da bi takva situacija mogla natjerati Ronaldinha na razmišljanje o povratku u domovinu. Doduše ne u Gremio, jedini klub u kojem je igrao prije dolaska u Evropu, već se navodi da je Flamengo pokazao interes, te da će stupiti u kontakt s Milanom.

U Flamengu je utočište već pronašao jedan "odbjegli sin" iz Italije - učinio je to Adriano iz Intera.