Nogomet
1

FK Željezničar predstavio nova pojačanja: Zolotić i Bekrić žele vratiti Plave u vrh bh. nogometa

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samir Bekrić i Nermin Zolotić ponovo će igrati na Grbavici. Bekriću je ovo treći mandat, Zolotiću drugi, ali obojica se slažu da su apetiti isti, a to je borba za vrh.

Miljenik navijača sa Grbavice, Samir Bekrić je potpisao ugovor na tri i po godine sa Željezničarom. Za Plave je do sada odigrao 145 utakmica te postigao 34 gola. Bekrić će u Plavom dresu nositi broj 10.

"Želim se zahvaliti ljudima u klubu i navijačima na fantastičnoj dobrodošlici. Oduševljen sam načinom rada u klubu. Nadam se da ćemo uz podršku navijača vratiti trofeje na Grbavicu, što je naš cilj. Ne smatram se najboljim igračem, ali ću se potruditi da moj klub bude najbolji", kazao je 30-godišnji Bekrić.

On je 2007. godine prvi put stigao u Željezničar, a potom odlazi u Incheon United. Nakon toga igrao je u kazahtanskom Tobolu. Uslijedio je povratak u Željezničar u sezoni 2012/13. Zatim odlazi u Iran gdje je igrao za Mes Kerman, Fajr Sepasi, a posljednju sezonu je odigrao u Uzbekistanu u Bunyodkoru.

"Igrati u Željezničaru je velika čast i obaveza. Spreman sam i u ovom trećem mandatu nositi se s pritiskom i nositi ovu ekipu. Nadam se da ćemo uspjeti", poručuje ofanzivni veznjak.

Nermin Zolotić na Grbavicu stiže kao posuđeni igrač Genta, a proteklu polusezonu igrao je kao posuđeni igrač u hrvatskoj Istri. U Želji ostaje do ljeta.

"Uvijek se lijepo vratiti kući. Želim se zahvaliti svima koji su dogovorili ovu posudbu. Dat ću svoj maksimum da vratimo Želju tamo gdje mu je mjesto, a to je vrh bh. nogometa", riječi su 22-godišnjeg Zolotića.