Nogomet
59

FK Željezničar penzionisao osam radnika, zaposleni nutricionista i psiholog

Klix.ba
Na sjednici Upravnog odbora FK Željezničar je donio odluku da se do kraja tekuće godine penzioniše osam uposlenika kluba. Stručni štab Plavih je "pojačan" nutricionistom i sportskim psihologom.

Kako bi uposlenici ostvarili pravo na penziono osiguranje, Upravni odbor je donio odluku da se svim uposlenicima uplate doprinosi na ime PIO, a koji nisu uplaćivani u posljednje dvije decenije. Ukupan iznos koji je potreban uplatiti jeste oko 110.000 KM. Ovo je problem koji traje već godinama jer je većina uposlenika sa spiska stekla uslove za penzionisanje.

Riječ je uposlenicima Josipu Bukalu, Edinu Spreči, Enveru Hadžiabdića, Halimu Loji, Omeru Fatiću, Đemalu Čopru, Havi Serhatlić i Mevzeti Ahmetspahić.

Mnogi od pomenutih su u Želji cijeli radni vijek. Josip Bukal je u plavom dresu odigrao 290 utakmica, te postigao čak 128 golova. Edin Sprečo je za Plave igrao 234 utakmice i postigao 75 golova, dok je Enver Hadžiabdić odbranu Željezničara predvodio na 268 puta. Bukal i Sprečo su obavljali funkcije u Omladinskom pogonu dok je Hadžiabdić imao funkciju vezanu za održavanje stadiona. Halim Lojo je već dvije decenije uposlenik kluba, gdje obavlja funkciju fizioterapeuta.

"FK Željezničar se ovim putem zahvaljuje svim uposlenicima koji su svojim neizmjernim radom i trudom zajednički doprinijeli da je FK Željezničar ono što i zapravo jeste danas, najtrofejniji klub u BiH. Posebnu zahvalnost klub iskazuje prema legendama, Bukalu, Spreči i Hadžiabdiću. Zbog proceduralnih razloga, pomenuti uposlenici će biti penzionisani do kraja ove godine", saopćeno je iz FK Željezničar.

Osim toga, klub je odlučio pojačati stručni štab te je uposlio članove na dvije nove funkcije. Riječ je o funkcijama nutricioniste i sportskog psihologa. Funkciju nutricioniste će obavljati Tarik Zolotić, dok je sportski psiholog ekipe Remzija Šetić.

"Klub želi osigurati nogometašima sve ono što je potrebno da bi na terenu pokazali najbolje igre te ostvarili najbolje rezultate u dresu najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba", poručuu iz FK Željezničar.