Nogomet
115

FK Željezničar otputovao u Međugorje na pripreme, Mulalić očekuje dolazak još tri igrača

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ekipa FK Željezničar otputovala je jutros u Međugorje, gdje će obaviti dio priprema za proljetni dio sezone. Novinarima su se prije polaska obratili šef stručnog štaba Plavih Edis Mulalić te nogometaši Samir Bekrić i Mirko Kramarić.

Nakon sedmodnevnih priprema u Sarajevu Plavi će nastaviti rad u Međugorju, gdje su uslovi mnogo bolji nego u snijegom prekrivenom glavnom gradu BiH.

"U Sarajevu nas je dobro služilo vrijeme, a sada kada je pao snijeg idemo u Međugorje. Vjerujem da ćemo raditi bez problema, gledali smo probleme. U Međugorju je hladno, ali nema snijega. Smatram da smo dobro isplanirali pripreme", izjavio je Mulalić.

Najavio je dolazak još tri pojačanja.

"Trudimo se da dovedemo još tri igrača. Da li će nam se priključiti u Međugorju, nisam siguran, do papirologije je. Trenutno smo na 80 posto što se tiče igračkog kadra", rekao je trener FK Željezničar.

Uvjeren je da će tokom priprema uspjeti izabrati idealnih 11 igrača.

"Najteži trenerski posao je da sve to poslaže. Lakše je kad je izbor veći. Kadar koji imamo je sposoban i dovoljno širok da možemo napraviti idealnih jedanaest", smatra Mulalić.

Potom se novinarima obratio povratnik u redove tima sa Grbavice Samir Bekrić.

"Počeli smo pripreme, najteži, ali i najvažniji period za igrače. Nadam se da ćemo vrijeme iskoristiti što bolje i adekvatno se pripremiti za nastavak sezone. U ekipi je dosta novih imena, radi se o igračima koji su igrali u dobrim klubovima. Nadam se da će se svi uklopiti te da ćemo zajedno pomoći našem klubu da dođe do željenih rezultata", kazao je Bekrić.

Jedan od novih igrača u FK Željezničar je i veznjak Mirko Kramarić, koji je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

"Dobro smo odradili uvodnu sedmicu priprema. Trener nam je pokazao kako ćemo raditi, napravili smo dobru podlogu. Sada idemo u Međugorje i nastavljamo rad. Atmosfera u ekipi je dobra, pozitivna, vjerujem da će biti dobro na proljeće. Ekipa me je dobro prihvatila", istakao je Kramarić.

FK Željezničar će se u Međugorju pripremati do 30. januara, a planirano je odigravanje tri pripreme utakmice, protiv Brotnja 12, sa Čapljinom 26 i sa Veležom 29. januara.

Mulalić je u Međugorje poveo sljedeće igrače: Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman, Siniša Stevanović, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Mirko Kramarić, Jadranko Bogičević, Jovan Blagojević, Amir Hadžiahmetović, Enis Sadiković, Dino Hasanović, Kerim Memija, Mailson, Tiago, Amer Hiroš, Denis Žerić, Samir Bekrić, Nermin Zolotić, Mirza Halvadžić, Ajdin Mujagić, Ivan Lendrić, Dženis Beganović. Dejan Djermanović će se priključiti ekipi u Međugorju.

Benjamin Šehić, Muris Midžić, Adnan Alihodžić i Edin Hadžović će naredni period provesti na posudbi u nekom od bosakohercegovačkih klubova.

Damir Sadiković je povrijeđen i ostaje u Sarajevu na oporavku. Jasmin Bogdanović se također oporavlja nakon operacije koljena.