Nogomet
42

FK Željezničar: Nema razloga za brigu, ne sumnjamo na diverziju

Klix.ba
Nakon što je danas na stadionu Grbavica pronađena bomba, oglasili su se iz FK Željezničar.

"Uprava FK Željezničar obavještava javnost da je danas tokom redovnih, svakodnevnih radnji na uređenju i održavanju čistoće stadiona na Grbavici, uposlenik Kluba identificirao potencijalno sumnjiv predmet, te o tome odmah obavijestio oficira za sigurnost Kluba koji je u skladu sa svojim ovlaštenjima pozvao policiju. Nakon izlaska na uviđaj, policija je uklonila predmet sa stadiona na siguran način", navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da se sve događalo u trenutku kad je stadion zatvoren za javnost, te da je inače stadion pod 24-satnom profesionalnom zaštitom, kao i da se jednom sedmično provodi KDZ (kontra-diverziona zaštita) provjera od strane nadležnih organa, iz Uprave Kluba ističu da nema razloga da se sumnja u sigurnost na stadionu, te vjeruju da je riječ o potezu neodgovornog pojedinca.

“Uprava FK 'Željezničar' poduzetim mjerama kontinuirano brine o sigurnosti stadiona i njegovih posjetilaca, te dalje radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja prepuštamo policiji sa kojom ostvarujemo punu saradnju, dok ćemo u narednom periodu koordiniranim aktivnostima učiniti sve što je u našoj nadležnosti da preduhitrimo ovakve situacije”, ističu iz Uprave FK Željezničar.