Nogomet
41

FK Velež: Dragi Vaha, ponosni smo na tebe!

Piše: A. M.
FK Velež
FK Velež
FK Velež uputio je službenu čestitku svom bivšem igraču Vahidu Halilhodžiću za uspjeh koji je postigao za selekcijom Alžira na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

„Dragi naš Vaha, tokom ovog Mundijala svaki Bosanac i Hercegovac bio je ponosan na plasman naše reprezentacije na Mundijal. Uz naše Zmajeve bodrili smo i Alžir, jer ih sa klupe predvodi čovjek koji je dio nas. Zbog toga, tvoj rezultat, plasman u drugi krug, osim što je učinio narod Alžira izuzetno ponosnim, skoro na identičan način ponosnim je učinio svakog navijača Bosne i Hercegovine. Vaha, tako su te oduvijek zvali svi Veležovi navijači, samo naprijed i nastavi ovim putem. To je onaj tvoj pobjedonosni put započet još u najdražem dresu Veleža, koji si kasnije nastavio u Francuskoj, a sada ispisuješ historiju naroda Alžira. Hvala ti i što si učinio ponosnim svakog navijača Veleža, bez obzira na kojem dijelu planete se nalazio. Tvoj Velež je uvijek uz tebe,“ stoji u pismu FK Velež.

Vahid Halilhodžić ponikao je u Veležu sa kojim je 1981. godine osvojio Kup Jugoslavije. Upravo je Halilhodžić najzaslužniji za ovaj trofej obzirom da je na finalnom susretu protiv Željezničara u Beogradu postigao dva od tri pogotka za Velež.