Nogomet
7

FK Sloboda: Smijenjeni Sadiković i Karić, novi trener Adnan Zildžović

Piše: D. Brkić
Denis Sadiković
Denis Sadiković
Rukovodstvo tuzlanske Slobode nakon nedjeljnog sastanka odlučilo je da sporazumno okonča saradnju sa šefom stručnog štaba Denisom Sadikovićem i njegovim prvim pomoćnikom Denisom Karićem.

Učinjeno je to, kako je rečeno, zbog slabih rezultata i skora od tri pobjede i šest poraza u prvih devet kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Sadiković je od povratka na Tušanj bio na udaru navijača koji mu nisu mogli oprostiti ranije nesuglasice na utakmicama Slobode i Bratstva iz Gračanice.

Karić je u stručnom štabu od početka 2014. godine kada je na kormilo tuzlanskog kluba došao legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Nisu poznati razlozi zbog čega je Karić smijenjen, a on je izjavio kako ga je o smjeni telefonski obavjestio predsjednik kluba Azmir Husić.

Iako još nije zvanično potvrđeno, izvjesno je kako je novi šef stručnog štaba Adnan Zildžović, prijeratni igrač Jedinstva iz Brčkog, koji je trenersku karijeru gradio u Sloveniji i Saudijskoj Arabiji.

Njega na Tušanj dovodi direktor Slobode Sabahudin Vugdalić, koji je prema tvrdnjama smjenjenog Karića formirao i igrački mozaik Slobode.