Nogomet
0

FK Sloboda nezadovoljna suđenjem Alijagića

FENA
Nakon poraza od 2:1 u utakmici 12. kola Premijer lige BiH Sarajevo - Sloboda, u Fudbalskom klubu Sloboda nezadovoljni su suđenja Almira Alijagića iz Bihaća jer smatraju da je on odlučio pobjednika dosuduivši u sudačkome vremenu sumnjiv jedanaesterac, koji je domaćinima doniuo pobjdu.

"U dosadašnjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH isticali smo da je suđenje znatno bolje nego prošlih sezona, ali sudeći po onome što je u subotu prikazao Almir Alijagić, očito je da su pojedinci iz Sudačke organizacije BiH i dalje pod utjecajem klubova i koriste ih kako bi došli do bodova koje ne mogu osvojiti u sportskome nadmetanju.

Svjesni smo da ne možemo promijeniti konačan rezultat utakmice, ali ćemo uputiti prosvjedno pismo nadležnim komisijama NSBiH-a, od kojih tražimo da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se ovakve i slične situacije ubuduće spriječile.

Također, od drugih klubova koji su u prvenstvo ušli s čistim namjerama, a znamo da ih je većina takvih, tražimo da se napokon zajednički suprotstavimo 'zakulisanim radnjama' jer bi u dogledno vrijeme mogli imati posjetu upravo onakvu kakva je bila na utakmici Sarajevo - Sloboda, čime bi nogomet u našoj zemlji doživio krah", stoji u priopćenju iz FK Slobode.