Nogomet
1

FK Sloboda mora platiti Muameru Zoletiću blizu 50.000 KM

Piše: D. Brkić
Presuda Općinskog suda Tuzla u predmetu Muamer Zoletić postala je izvršna i pravosnažna tako da će FK Sloboda u narednom periodu morati izmiriti dug ili se dogovoriti o dinamici dobrovoljnog izmirenja duga sa tužiocem.

Podsjetimo, nekadašnji nogometaš Slobode Muamer Zoletić preko advokata Huseina Salkanovića tužio je klub zbog neizmirenih ugovornih rata i troškova za prevoz, a ukupna potraživanja iznose blizu 50.000 KM.

Pravni zastupnici tuzlanskog kluba propustili su ročišta u postupku, a nakon što je donesena prvostepena presuda FK Sloboda je zatražila da se predmet vrati u prijašnje stanje.

Međutim, Općinski sud odbio je takvu mogućnost i naložio tuzlanskom klubu da Zoletiću isplati dug i plati sudske troškove.

FK Sloboda nema pravo na žalbu, a advokat Salkanović navodi kako je nakon navedene presude, s ciljem vansudskog rješenja spora, pismenim putem poslao ponudu tuzlanskom klubu o nagodbi, odnosno isplati duga u ratama.

"Predlagali smo da smanjimo dug, na obostrano zadovoljstvo, a s ciljem izbjegavanja dodatnih sudskih i advokatskih troškova. U nekoliko navrata obavili smo razgovor s predsjednikom Slobode Azmirom Husićem, koji je obećao da će pokušati izmiriti dug. I dalje smo spremni na zaključenje sporazuma o dobrovoljnoj isplati u više rata uz smanjenje glavnog duga ukoliko tužena strana na to pristane. U protivnom, ako tužena strana ne ispoštuje presudu Općinskog suda, pokrenut ćemo postupak sudskog izvršenja te ćemo o tome obavijestiti NSBiH", navode u advokatskoj kancelariji Salkanović.

Slobodu niz godina, kao i mnoge druge premijerligaše, prate tužbe bivših nogometaša, a još uvijek nije utvrđeno koliko, kome i u kom vremenskom periodu tuzlanski klub duguje svojim bivšim igračima. Komentar Azmira Husića, predsjednika Slobode, o novonastaloj situaciju nismo uspjeli saznati jer se on nalazi na službenom putu u Sjedinjenim američkim državama.