Pripreme u Međugorju
10

FK Sarajevo u srijedu igra sa Borcem, Horton se vraća u SAD

Klix.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Igrači Sarajeva dosad su na pripremama u Međugorju odigrali dvije utakmice i ubilježili obje pobjede, protiv Branitelja i Veleža.

Ekipa Branitelja savladana je 2:0, a ekipa Veleža manjom rezultatskom razlikom, 1:0. Već za dva dana, FK Sarajevo će odigrati treći pripremni susret u kojem će snage odmjeriti sa banjalučkim Borcem.

"Naš naredni protivnik je Borac. Utakmica se igra u srijedu od 14 sati i priliku će ponovo dobiti svi igrači. Vrijedno je istaći da u ovoj fazi priprema rezultat ne igra bitnu ulogu. Želimo pronaći najboljih jedanaest. Prvenstveni ciljevi ovih pripremnih utakmica su, naravno, angažman igrača, koji ne smije izostati, te podizanje kvaliteta naše igre na viši nivo. Prije svega tu mislim na pas-igru", kazao je šef stručnog štaba, Dragan Jović, piše fcsarajevo.ba.

Pripreme je napustio Amerikanac Horton, koji već danas putuje nazad u Ameriku. "Iako je riječ o kvalitetnom igraču, odlučili smo da nam on u ovom trenutku nije potreban. Nema potrebe da gomilamo igrače. Horton nastupa na krilnim pozicijama, gdje imamo igrače iz vlastitog pogona, koji pokazuju kvalitet na pripremama", dodaje Jović.

Zdravstveno stanje ekipe je zadovoljavajuće. Čizmić se oporavio nakon povrede prsta, dok se na povredu žale Melunović i Tadejević. Emir Hadžić, nakon oporavka od viroze, se nalazi u punom trenažnom procesu.

"Na jednom od posljednjih treninga, Čizmić je zadobio povredu prsta. Nakon kratke pauze, danas je uspješno trenirao i, samim tim, možemo smatrati da je povreda sanirana. Poslije današnjeg jutarnjeg treninga, Melunović se žalio na povredu kvadricepsa i propustit će popodnevni trening. Isto važi za Tadejevića, koji se žali na bolove u aduktorima. Što se ostalih igrača tiče, svi su spremni i nesmetano treniraju", kazao je Mirza Marevac, fizioterapeut naše ekipe.