Nogomet
1

FK Sarajevo u subotu predstavlja dva nova igrača: Dario Purić i Mario Barić stižu na Koševo

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo će u nastavak sezone ući sa dva nova igrača koji će biti predstavljeni na konferenciji za medije u subotu u 12:30 sati.

Kako saznaje portal Klix.ba, riječ je o Dariju Puriću i Mariju Bariću. Njih dvojica će biti predstavljeni na konferenciji za medije nakon izborne sjednice Skupštine kluba, koja će sa novim sastavom članova zasjedati sutra u 11 sati.

Na radnom dijelu Skupštine bit će izabrani svi organi FK Sarajevo predsjednik i podpredsjednik Skupštine, Nadzorni odbor i Upravni odbor. Novoizabrani predsjednik FK Sarajevo, te predsjednik Skupštine obratit će se novinarima na konferenciji u 12:30 sati, a tada će biti i predstavljeni novi igrači kluba sa Koševa.

Dario Purić je 27-godišnji nogometaš koji je u karijeri nastupao za Modriču, OFK Beograd, zenički Čelik, Slovan Liberec, a posljednji klub bio je Sloboda Užice. Vezni je igrač koji djeluje po desnoj strani.

Mario Barić je rođen 1985. u Travniku, a igrao je za Croatiju Sesvete, NK Žminj, Karlovac, Gent, Slaven Belupo i Vojvodinu, iz koje i dolazi na Koševo. Riječ je o igraču koji igra na poziciji desnog beka.