Sporazumni raskid s Royalom
0

FK Sarajevo potpisao sponzorski ugovor sa kompanijom Lescon

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
FK Sarajevo je dobio novog sponzora koji će do kraja sezone osigurati svu potrebnu sportsku opremu, kako za utakmice, tako i za treninge.

Kompanija Lescon je novi sponzor FK Sarajevo. Generalni predstavnik ovog branda u BiH je kompanija Kol Sportswear, čiji je direktor Fatih Kol. Saradnja je potvrđena svečanim potpisivanjem ugovora u Avaz Twist Toweru u Sarajevu. Potpisivanju ugovora su prisustvovali Fatih Kol, direktor FK Sarajevo Dino Selimović, član Upravnog odbora kluba sa Koševa profesor Munir Talović, te šef stručnog štaba FK Sarajevo, češki stručnjak Jirži Plišek. Također, tu su bili igrači bordo ekipe, Nermin Haskić, Emir Obuća i kapiten Sedin Torlak. Svečano potpisivanje ugovora su propratili brojni novinari.

Novinarima se nakon potpisivanja ugovora prvi obratio Selimović.

"Nakon što smo sporazumno raskinuli ugovor sa kompanijom Royal, zadovoljstvo mi je predstaviti novog sponzora FK Sarajevo, a to je kompanija Lescon. Radi se o kvalitetnom prozivođaču sportske opreme koju ćemo koristiti do kraja sezone. Oprema za utakmice i treninge će biti na raspolaganju A timu, ali i mlađim kategorijama. Zahvaljujem se profesoru Muniru Taloviću, koji je najzaslužniji za ovaj važan sponzorski dogovor", izjavio je Selimović.

Nakon direktora FK Sarajevo, zadovoljstvo potpisivanjem ugovora je iskazao i profesor Talović.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo našli kvalitetnog sponzora koji odgovara našim ciljevima. Fatih Kol je veoma uspješan, a drago mi je što je izabrao najbolji bh. klub. Ugovor o doniranju sportske opreme je također potpisan sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja", izjavio je Talović.

Igrači FK Sarajevo će u novoj opremi igrati predstojeću utakmicu protiv Zrinjskog, koja je na rasporedu u nedjelju u okviru 11. kola.

Zadovoljstvo sklopljenim dogovorom nije krio ni Jirži Plišek.

"Mi smo jedna ozbiljna i profesionalna ekipa, pa trebamo tako i izgledati. Drago mi je što smo dobili kvalitetnu opremu koja će koristiti našim igračima", rekao je Plišek.

Lijepa utakmica u Prijedoru uprkos porazu, protiv Zrinjskog dati 100 posto Plišek se osvrnuo i na uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa BiH, u kojoj je Sarajevo protiv Rudara u Prijedoru poraženo rezultatom 5:4. Zahvaljujući pobjedi na svom stadionu, rezultatom 3:0, bordo ekipa se plasirala u četvrtfinale.

"Istina je da smo primili pet golova, ali smo dali četiri. Mi nismo željeli igrati potpuno otvoreno, to nije bio naš cilj. Morali smo bolje igrati u odbrani, ali šta je tu je. Pokazali smo da možemo dati mnogo golova. Uprkos porazu, mi smo odigrali lijepu utakmicu. Dakle, ima pozitivnih i negativnih strana. Nakon utakmice sam razgovarao sa igračima, nadam se da će sve biti uredu", izjavio je Plišek.

Trener FK Sarajevo je govorio i o predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Zrinjskog.

"Zrinjski je kvalitetna ekipa sa odličnim pojedincima. Gledao sam njihovu utakmicu kada su igrali protiv Slavije. Ukoliko želimo pobjedu, mi jednostavno moramo dati 100 posto u svim segmentima igre. To je jedini način za uspjeh", zaključio je Plišek