Nogomet
0

FK Sarajevo odao počast velikanima kluba

FENA
U sklopu obilježavanja 65 godina Fudbalskog kluba Sarajevo, delegacija FK Sarajevo u sastavu: Ibrahim Biogradlić, Adnan Adi Džemidžić, Maid Delić, Fuad Muzurović, Refik Muftić, Avdo Salihbegović, Edis Kusturica i Hajrudin Kapetanović, posjetila je mjesta gdje su ukopane historijske ličnosti FK Sarajeva.

Ovo je prvi put nakon rata u BiH da zvaničnici kluba posjete grobove/mezarja velikana ovog kluba.

Obilazak je počeo polaganjem cvijeća na spomen ploče Asimu Ferhatoviću te poginulim navijačima Sarajeva za vrijeme agresije na BiH.

"Danas se ovdje nalazimo da odamo počast vjerovatno najvećem igraču Fudbalskog kluba Sarajevo, Asimu Ferhatoviću Hasetu. Uime Upravnog odbora i gospodina Refika Muftića, koji je bio njegov saigrač, želim reći da je velika čast iskazati poštovanje legendi ovog kluba,'' riječi su člana Upravnog odbora Edisa Kusturice.

Delegacija je također posjetila groblje Lav, gdje je sahranjen Svetozar Vujović, bivši igrač, trener i direktor FK Sarajevo. Na gradskom groblju "Bare" počast je odata Franji Lovriću, fudbaleru, treneru i uposleniku kluba, Asimu Ferhatoviću Hasetu, Želimiru Vidoviću Keliju, još jednoj legendi kluba koji je herojski poginuo u agresiji na BiH te Kemalu Džemidžiću koji je odigrao skoro 400 utakmica za Sarajevo.

Počast je odata i tragično preminulom navijaču Sarajeva, Vedranu Puljiću, bivšem predsjedniku Sarajeva Šefiku Loji, Stojanu Crnogorcu legendi kluba i Sabahudina Resića bivšem direktoru FK Sarajevo.

Obilježavanje 65 godina postojanja FK Sarajevo bit će nastavljeno akademijom u ponedjeljak u 19 sati na Termalnoj rivijeri Ilidža te otvaranjem FK Sarajevo Fan shopa, saopćeno je iz FK Sarajevo.