Nogomet
39

FK Sarajevo moli navijače: Ne zloupotrebljavajte pirotehniku

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U povodu nemilih scena koje smo vidjeli na 104. gradskom derbiju i tuče navijača sa policijom, iz Fudbalskog kluba Sarajevo su poručili da žale zbog povrijeđenih, te da treba sačuvati sarajevski derbi.

"Utakmice Željezničara i Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bile su, jesu i trebaju biti praznici fudbala, te svi akteri koji su direktno ili indirektno uključeni u organizaciju same utakmice moraju uložiti dodatne napore kako bi izbjegli nemile scene oko i na stadionima, ali i u samom gradu, jer naši sugrađani zaslužuju da i dan kada se igra gradski derbi žive normalnim životom. Samo odgovornim pristupom pripremi i organizaciji ovih utakmica spriječit ćemo veće probleme i posljedice kakve, sigurni smo, niko ne želi", navode u saopćenju za javnost iz kluba sa Koševa.

Zahvalili su se navijačima koji su ih bodrili do pobjede na Grbavici, te ih pozvali i zamolili da se u budućnosti suzdrže od zloupotrebe pirotehničkih sredstava na domaćim i gostujućim utakmicama, jer time, kako kažu iz FK Sarajevo, samo nanose štetu sebi i klubu.