"Neće biti lako"
0

FOTO / FK Sarajevo dočekuje Zvijezdu, Plišek očekuje tvrdu utakmicu

FENA
Fudbalski klub Sarajevo sutra u 13.20 sati na Stadionu Asim Ferhatović dočekuje gradačačku Zvijezdu u susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Jirži Plišek (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Jirži Plišek (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sarajevo je trenutno trećeplasirana ekipa Premijer lige BiH s 26 osvojenih bodova. Prvoplasirani Široki ima 31 bod, dok je na drugom mjestu Željezničar s tri boda manje. Zvijezda je na sedmom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Trener ''bordo'' tima Jirži Plišek izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da očekuje tešku utakmicu protiv iskusne i kvalitetne ekipe. '

"Ekipa Zvijezde ima iskusne igrače i dobru kombinatoriku. Igraju disciplinovano i čvrsto i sigurno neće biti lako postići pogodak'', objasnio je Plišek.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Sarajevo ima problema sa žutim kartonima i povredama nekolicine igrača, zbog čega je češki stručnjak najavio promjene u sastavu svog tima za sutrašnji meč.

''Neću reći tačno kakve izmjene namjeravam uraditi, ali Čomor i Kojašević nam neće igrati zbog žutih kartona, a tek nakon današnjeg treninga ću znati kakvo je konačno stanje s povredama. Definitvno neće biti lako ali znamo šta nam ta utakmica znači i želimo osvojiti tri boda'', kazao je Čeh.

Dodao je da je cijelom timu prijala raprezentativna pauza nakon izgubljene utakmice na Grbavici protiv Željezničara.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
''Svi znamo šta znači derbi. S obzirom na emocije i rezultat mislim da smo se svi trebali malo odmoriti i skupiti snagu za naredne utakmice'' FK Sarajevo naredne sedmice očekuju dvije teške gostujuće utakmice (Kup i liga) protiv banjalučkog Borca. Plišek nije želio komentirati te duele jer smatra da se ekipa prvo mora koncentrirati na susret sa Zvijezdom.