Nogomet
9

FK Sarajevo danas počinje pripreme, Uščuplić traži dva beka

Piše: D. B.
FK Sarajevo će današnjom prozivkom i treningom na Koševu započeti svoje pripreme za novu sezonu. Na prozivci će se pojaviti 22 igrača, a trener Dženan Uščuplić želi dovesti još dva igrača, po jednog za poziciju lijevog i desnog beka.
Abdulah Ibraković i Dženan Uščuplić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Abdulah Ibraković i Dženan Uščuplić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Konferenciju za medije FK Sarajevo je otvorio sportski direktor Abdulah Ibraković, koji je otkrio plan priprema.

"Pripreme FK Sarajevo počinju danas prozivkom u 17 sati, nakon čega će biti obavljen trening. Ekipa već sutra ide na Jahorinu, gdje će ostati sedam ili osam dana. Odigrat ćemo nekoliko utakmica sa ekipama iz trećeg ranga s obzirom da su naši igrači umorni. Na Koševu ćemo igrati 22. juna, potom nas 25. juna čeka nova utakmica na Koševu ili u Vogošći, a potom 28. juna možda idemo van Sarajeva. U sloveniju idemo 1. jula u Terme Čatež, gdje ćemo se pripremati i odigrati tri prijateljske utakmice protiv Zorye, Vardara iz Skoplja i Metalurga iz Zaporožja. Generalka je zakazana za 12. juli protiv kombinovanog sastava Cardiffa", izjavio je Ibraković.

Na današnjoj prozivci će se pojaviti 22 igrača, a trener Bordo ekipe Dženan Uščupćić želi dovesti još dva nogometaša.

"Danas će trenirati 22 igrača, a u potrazi smo za još dvojicom, s obzirom da na svakoj poziciji želim po dva nogometaša. Potrebni su nam po jedan lijevi i desni bek", rekao je Uščuplić.

Na trenutnom spisku se nalaze: Emir Plakalo, Dejan Bandović, Mario Barić, Ivan Tatomirović, Amer Dupovac, Risto Mitrevski, Bojan Puzigaća, Adnan Kovačević, Gojko Cimirot, Samir Radovac, Miroljub Kostić, Miloš Stojčev, Faris Handžić, Dario Purić, Ševko Okić, Ognjen Todorović, Irfan Vusljanin, Krste Velkoski, Haris Duljević, Haris Muharemović, Dejan Gavrić i Nemanja Bilbija.

Novinare je zanimao status Mate Jajala, koji ima nekoliko ponuda iz inostranstva te još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

"Jajalo ima nekoliko dosta dobrih ponuda, posebno iz Italije. Radi se o sjajnom igraču za kojeg ćemo se boriti", kazao je Ibraković.

U FK Sarajevo bi mogli doći igrači na posudbu, a čelnici Sarajeva su razgovarali s ljudima iz Milana.

"Tražili smo neke igrače na posudbu u trajanju od šest mjeseci do godinu dana, ali je Milan već ranije posudio dva nogometaša. Namjera nam je popuniti deficitarne pozicije, želimo kvalitetne igrače kako bi iskoračili iz ove lige", dodao je sportski direktor tima sa Koševa.

Žrijeb za Evropsku ligu će biti obavljen 26. juna, a s obzirom na činjenicu da će i Sarajevo i Željezničar svoje evropske utakmcie igrati na Koševu, morat će se dogovoriti o domaćinstvu.

FK Sarajevo će u narednim danima potpisati ugovor s trojicom mladih igrača iz omladinskog pogona, a to su Rifat Kapić, Nemanja Anjušić i Marko Mihojević.