Nogomet
0

FK Sarajevo: Cimirot i Velkoski će biti spremni za utakmicu protiv Viteza

Klix.ba
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Zdravstveno stanje u redovima Fudbalskog kluba Sarajevo nakon posljednje ligaške utakmice protiv Željezničara, koju je bordo klub dobio rezultatom 2:1 na stadionu "Grbavica", je zadovoljavajuće.

Iako su Gojko Cimirot i Krste Velkoski zbog povrede prinudno napustili utakmicu na Grbavici, njihovo zdravstveno stanje je sada, tri dana po završetku utakmice, dobro.

O svim pojedinostima, razgovarali smo sa fizioterapeutom prvog tima Ismarom Hadžibajrićem.

"Zdravstveno stanje u našoj ekipi je puno bolje. Gojko i Krste morali su izaći u toku utakmice protiv Željezničara zbog dobivenih udaraca, te su u posljednjim danima radili individualno, odvojeno od ekipe. Priključuju se u redovni trenažni proces i pod liječničkim nadzorom pratiti ćemo razvoj njihove situacije, kako bi otklonili sve eventualne poteškoće te ih oporavili za narednu ligašku utakmicu protiv Viteza.", kazao je Hadžibajrić, dodavši:

"Što se tiče ostalih igrača, svi su spremni i nesmetano se odvija trenažni proces."

Narednog vikenda će Sarajevo igrati će utakmicu 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase" dolazi ekipa Viteza, a utakmica se igra u subotu, 8. novembra, sa početkom u 13:30 sati.