Vukovi odlaze iz glavnog grada
367

FK Olimpic ipak seli u Goražde

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
FK Olimpic svoje domaće utakmice u proljetnom dijelu sezone igrat će u Goraždu. To nam je potvrdio direktor Vukova Nermin Demirović, koji je naglasio kako je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

"Sve je završeno, preselit ćemo se u Goražde. Sa Komisijom za licenciranje Nogometnog saveza BiH danas smo posjetili stadion. Dobili smo instrukcije o tome koje su neophodne mjere koje trebamo uraditi kako bismo dobili zeleno svjetlo za odigravanje utakmica u gradu na Drini. Uvjeren sam da ćemo 17. kolo, kada budemo domaćini Gradini, igrati u Goraždu", rekao je Demirović za Klix.ba.

O dolasku bosanskohercegovačkog fudbalskog premijerligaša Olimpica razgovarano je na današnjem sastanku koji je organizovao načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović.

Sastanku održanom u Maloj sali zgrade Općine prisustvovali su predstavnici Uprave FK Olimpic na čelu sa predsjednikom kluba Nijazom Gracićem, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a Dževad Adžem, predstavnici NS/FS BiH, te predstavnici Uprave FK Goražde, kao i direktor JU SKPC ''Mirsad Hurić'' Goražde Memsur Ćurović.

Sada je sasvim izvjesno da će Sarajevo ostati bez jednog premijerligaša. Iz Olimpica su konstantno isticali kako su nezadovoljni odnosom vlasti prema ovom klubu te da su zbog toga primorani sreću potražiti u nekom drugom gradu.

Podsjećamo da je vlasnik Olimpica Nijaz Gracić prethodno izjavljivao da će doći do fuzije ovog kluba sa Slobodom iz Tuzle, ali do toga ipak nije došlo.