Nogomet
17

FK Olimpic dočekuje Spartak: Ovo je historijska utakmica, dat ćemo sve od sebe

Piše: M. N.
(Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Olimpic iz Sarajeva u okviru utakmica Evropske lige dočekuje Spartak iz Trnave. Ovo je historijska utakmica za ovaj bh. klub jer prvi put igraju u Evropi.

Sportski direktor Olimpica Edin Prljača kazao je kako su fokusirani na utakmicu i da su upravo zbog svega što ih očekuje u narednom periodu ojačali igrački kadar s pet novih igrača.

"Osvojili smo Kup BiH, ali od prošlosti se ne živi, pogotovo ne u fudbalu. Svaki put se moramo nanovo dokazivati i ako imate kontinuitet, onda se može reći da ste uspješni. Mi hoćemo da pravimo rezultate za historiju i u narednom periodu", rekao je Prljača na današnjoj konferenciji za novinare.

Trener Vukova Mirza Varešanović kazao je kako mu je drago da su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, te da vjeruje u svoj tim.

"Spartak je kvalitetna ekipa koja godinama igra u Evropi, ali bez obzira na to dat ćemo sve od sebe da se plasiramo. Vjerujem u svoju ekipu i igrače. Imam sve potrebne informacije o protivničkom timu. Riječ je o ekipi koja želi da igra. Očekuje nas težak zadatak, ali u Kupu smo dokazali da se možemo nositi s tim", rekao je Varešanović.

Igrači su naporno trenirali i trudili se da poprave greške koje su pravili tokom sezone u Premijer ligi BiH.

"Mi smo nepoznanica u Evropi što nam ide u korist. Radit ćemo još analiza. Sarajevo ih je izbacilo 2009. godine. Nijedna ekipa nije nepobjediva, svi imaju slabe tačke. Ovo je velika prilika za mlade igrače i nas da predstavimo BiH u najboljem svjetlu", rekao je kapiten Olimpica Veldin Muharemović.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su novi igrači: Irfan Fejzić, Admir Raščić, Predrag Videkanić, Mahir Karić i Benjamin Demir.

Fejzić će igrati na poziciji golmana i ovo mu je treći put da potpisuje za Olimpic. Raščić je stigao iz Hong Konga i bivši je reprezentativac BiH. Videkanić je crnogorski internacionalac koji može igrati na pozicijama lijevog beka i zadnjeg veznog. Karić je stigao iz Slavije, dok je Demir mladi makedonski reprezentativac, a igrao je za Hajduk.

Utakmica između Olimpica i Spartaka bit će odigrana 9. jula u 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a Vukovi su pozvali sve ljubitelje sporta da dođu i podrže ih u ovom izuzetno važnom meču.