U Unitedu nema dobar status
4

Fiorentina poslala ponudu od 8 miliona eura za Chicharita

Totalsport
Javier Chicharito Hernandez (Foto: Arhiv/AFP)
Javier Chicharito Hernandez (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski i talijanski mediji danas pišu o službenoj ponudi koju je navodno Fiorentina poslala na adresu Manchester Uniteda. Osam miliona eura je ponuđeno za Meksikanca Javiera Hernandeza.

Ovo nije prvi ovogodišnji kontakt Fiorentine i Manchester Uniteda, ali premijerni je prošao neslavno i bez obavljenog posla. Naime, toskanski klub je ljetos tražio Dimitra Berbatova, ali je bugarski napadač završio u londonskom Fulhamu.

Engleska štampa navodi da bi i ovaj posao mogao propasti i to zbog opće loše finansijske situacije talijanskih klubova. Pitaju se otočke novine kako će Fiorentina moći uspješno obaviti i onaj finansijski dio koji se odnosi na sedmičnu platu popularnog Chicharita, a ona je u Unitedu previsoka za talijanske kriterije.

U svakom slučaju, Fiorentina traži pravog napadača, a Chicharito im je zanimljiv jer nema dobar status u Unitedu otkada je na Old Trafford došao Robin van Persie. Trener Ferguson forsira njega, Rooneyja i Welbecka, pa je Meksikanac tako odigrao tek pet ligaških utakmica ove sezone i uglavnom ulazi na teren s klupe za rezerve.