Firenza
0

Fiorentina organizuje turnir za pomoć Mutuu?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
I dok se sportske priredbe nerijetko organizuju kako bi se prikupila pomoć za siromašne ili oboljele, u Firenzi će pojmu “humanitarna utakmica” dati novo značenje. Fiorentina će, naime, organizovati turnir za pomoć svome nogometašu i milioneru Adrianu Mutuu.

Podsjetimo, prema odluci Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koju je kasnije potvrdio i Sportski arbitražni sud (CAS), Mutu (30) mora svom bivšem klubu Chelseaju platiti nešto više od 17 miliona eura odštete zbog kokainske afere iz 2004. godine, koja je rezultirala prekidom saradnje s Premierligašem.

Rumun je nedavno izjavio kako nema toliki novac, a ako londonski klub bude insistirao na trenutnom plaćanju odštete, Mutuu prijeti zabrana igranja nogometa na profesionalnom nivou. Napadač Fiorentine stoga grozničavo traži rješenje problema, a prema pisanju Corriere dello Sporta, na zanimljivu je ideju došao njegov sadašnji klub.

Toskanci, naime, žele organizovati turnir na kojem bi nastupili Fiorentina, Chelsea, Juventus i Steaua, a sav prihod od televizijskih prava i prodanih ulaznica otišao bi na račun Londončana. Odgovor na ovaj prijedlog se još uvijek čeka.