Ljuti na Bugarina
0

Fiorentina će od Berbatova tražiti kompenzaciju putnih troškova

Totalsport
Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov
Fiorentinin sportski direktor Daniele Prade najavio je da će njegov klub od predstavnika bugarskog napadača Dimitra Berbatova tražiti nadoknadu putnih troškova koje je klub imao u pokušajima da osigura Berbatovljev potpis u ljetnom prijelaznom roku.

U Fiorentini su još uvijek ljuti na Berbatova. Tvrde da su s njime već postigli sporazum za transfer, koji je on prekršio samo kako bi razmotrio mogućnost za odlazak u Juventus. Na kraju je bivši bugarski reprezentativac prešao iz Manchester Uniteda u Fulham.

"Tražit ćemo od Berbatovljenog advokata naknadu za novac koji smo potrošili za avionske karte. Na kraju mi je čak i drago što Berbatov nije naš novi član. Bolje je ovako. U 25 godina koliko sam u poslu nikada nisam vidio nešto slično ovome", izjavio je Prade za Radio Blu.

Najavio je mogućnost dovođenja novog napadača u zimskom prijelaznom roku.

"Vidjet ćemo hoćemo li pronaći nekog zanimljivog igrača. Nije da smo očajni u želji da dovedemo nekoga. Imamo Lucu Tonija, koji nam je vrlo bitan i na terenu i izvan terena. Sa Giuseppeom Rossijem nisamo imali nikakve kontakte, uprkos glasinama koje su se pojavile", rekao je Prade.