Odlučio stati ukraj ležernosti
0

Fink kažnjava igrače ako prime gol iz prekida

Totalsport
Thorsten Fink
Thorsten Fink
Trener njemačke nogometne ekipe HSV-a Thorsten Fink je odlučio stati ukraj ležernosti svojih igrača kada je u pitanju igra u odbrani prilikom slobodnih udaraca i kornera.

Naime, HSV je ove sezone primio čak 20, od sveukupno 48, golova nakon izvedenih slobodnih udaraca i kornera protivničkih ekipa. To je naravno poražavajući podatak za odbrambene igrače prije svega, ali i za trenera, odnosno Finka. Stoga je odlučio kazniti igrače ukoliko iz tog segmenta igre prime novi pogodak.

"Ako primimo novi pogodak iz prekida, igrači će morati uplatiti novac u klupski fond. Ako ga zabijemo, igrači mogu uzeti svoj dio", rekao je Fink u razgovoru s njemačkim novinarima.

HSV se trenutno nalazi samo dva boda iznad zone ispadanja, ali Fink vjeruje da njegova ekipa neće ispasti u niži rang takmičenja na kraju sezone jer smatra da pokazuju daleko manje od svojih trenutnih mogućnosti.

"Sve što tražim kao trener je prilagodba igrača. Nogometaši su ponekad kao djeca kojoj je potrebna pomoć. I zato smo mi treneri ovdje", zaključio je strateg Bundesligaša.