Nogomet
15

Filip Gligorov za Klix.ba: Bolji smo od Spartaka, šteta što nismo prošli dalje

Piše: D. B.
Filip Gligorov
Filip Gligorov
Sarajevski Olimpic je nakon sinoćnje druge utakmice 1. pretkola Evropske lige nažalost završio svoj ovogodišnji nastup u ovom takmičenju.
Filip Gligorov
Filip Gligorov
Nogometaši Olimpica su nakon remija 1:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige sa Spartakom iz Trnave sinoć odigrali revanš u Slovačkoj. Bilo je 0:0, a taj rezultat je značio eliminaciju iz takmičenja. Vukovi su veoma razočarani jer smatraju da su bolja ekipa od Spartaka, tvrdi nogometaš Olimpica Filip Gligorov.

"Revanš sa Spartakom je bio izuzetno težak, ali smo i u ovoj utakmici pokazali da smo bolji od slovačkog tima. U prvoj utakmici na Koševu nismo imali sreće, a isti slučaj je bio i sinoć. Najbolju šansu za gol je imao Dalibor Pandža, ali nije uspio pogoditi mrežu Spartaka. Veoma smo razočarani, odigrali smo hrabro i dali sve od sebe. Šteta što nismo prošli u 2. pretkolo Evropske lige", izjavio je Gligorov za portal Klix.ba.

Nakon nastupa u Evropi, Vukovi se nastavljaju pripremati za novu sezonu Premijer lige BiH.

"Čeka nas teška sezona, ali ćemo se spremiti i učiniti sve da napravimo i bolji uspjeh od prošlosezonskog", završio je Gligorov.

Ekipa Olimpica se u Sarajevo vraća danas.