Nogomet
14

Filip Arežina: Pokušat ćemo zaustaviti Široki, Wagner i Crnov su najopasniji

Piše: D. B.
Filip Arežina
Filip Arežina
Nogometaši prijedorskog Rudara imaju težak zadatak u šesnaestini finala Kupa BiH, gdje će biti gosti prošlogodišnjem finalisti Širokom Brijegu. Prvotimac Rudara i bivši mladi reprezentativac BiH Filip Arežina je u izjavi za portal Klix.ba rekao da će njegova ekipa pokušati zaustaviti protivnika na sve dozvoljene načine.

"Široki Brijeg je jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti odmah na startu Kupa BiH. Oni imaju i prednost domaćeg terena, ali to nama ne znači mnogo. U Široki idemo da pokušamo odigrati što bolje, pa ćemo vidjeti šta će biti", izjavio je Arežina.

O protivniku je imao samo riječi hvale, a dvojicu igrača je posebno izdvojio.

"Široki je jako dobra ekipa, imaju dosta dobrih igrača, a posebno su opasni Crnov i Wagner. Oni mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Mi mo svjesni toga i pokušat ćemo ih zaustaviti na sve dozvoljene načine", rekao je nogometaš Rudara iz Prijedora.

Prijedorčani se ne predaju u Kupu BiH, ali je prioritet ipak opstanak u Premijer ligi. Ekipi je dobro krenulo, ali su onda uvezali nekoliko loših rezultata.

"Dobro nam je išlo u prvenstvu, bili smo osmi na tabelii, ali smo izgubili posljednje dvije utakmice kod kuće. Zakazali smo, mogli smo malo bolje odigrati u nekim utakmicama, ali šta je tu je, moramo se nastaviti boriti i nadati se boljim rezultatima. Cilj nam je opstati u ligi", kazao je Arežina.

Njegova forma je sve bolja, a cilj mu je napraviti iskorak u karijeri i okušati se u inostranstvu.

"Moram igrati ozbiljan nogomet ako se namjeravam baviti ovim poslom. Nije mi cilj cijelu karijeru provesti u Premijer ligi, nego napraviti iskorak i okušati se na većem nivou. To mogu samo ako budem pružao dobre igre", završio je Arežina.

Utakmica Široki Brijeg - Rudar Prijedor se igra u srijedu od 16:00 sati.