Kvalifikacije za SP
0

FIFA prijeti Srbiji oduzimanjem bodova

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Reprezentaciji Srbije, koja je prva u grupi sedam u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici, prijeti oduzimanje bodova u slučaju novih incidenata s navijačima u utakmicama protiv Rumunije i Litve, objavio je u četvrtak na svojim stranicama srbijanski nogometni savez (FSS).

"Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e podsjeća FSS da će ponavljanje zabranjenih mjera (incidenata) dovesti do mnogo drastičnijih sankcija, uključujući i oduzimanje bodova u takmičenje koje je u toku", stoji u pismu FIFA-e koje je objavljeno na stranicama FSS-a.

Ovo upozorenje FIFA-e predstavljeno je na kraju pisma u kojem se navodi niz kazni dosuđenih FSS-u zbog navijačkih nereda na utakmicama s Francuskom 9. septembra, s Austrijom 2. decembra 2008. i s Rumunjskom 7. maja 2009.

"Nastavit ćemo poduzimati značajne mjere kako bi se izbjegli novi incidenti", kazao je glavni sekretar FSS-a Zoran Laković, reagujući na pismo FIFA-e.

Srbiji, koja je četiri boda ispred Francuske u grupi 7, potrebna je jedan pobjede u preostale dvije utakmice kako bi se osigurao izravan odlazak na SP.

Moguće oduzimanje bodova moglo bi ugroziti tu izravnu kvalifikaciju pa čak i drugo mjesto u grupi.