Nogomet
228

FIFA odobrila: Hajrović može igrati za BiH, debituje protiv A selekcije

Piše: J. H.
Sead Hajrović na jednom od okupljanja bh. reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sead Hajrović na jednom od okupljanja bh. reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA danas je obavijestila Nogometni savez BiH da je prihvaćen zahtjev Saveza i igrača Seada Hajrovića za promjenu nogometnog državljanstva te on sada ima pravo nastupa za reprezentativne selekcije BiH.

Mladi Sead Hajrović će, prema našim saznanjima, prvo zaigrati za reprezentaciju BiH do 21 godinu, koju vodi selektor Vlado Jagodić.

Svoj debi će imati protiv izabranika Safeta Sušića u utakmici dviju bh. nogometnih selekcija, koja će biti odigrana 31. maja na stadionu Grbavica, a u okviru desetodnevnih priprema za utakmicu kvalifikacija za SP protiv Latvije.

Kako nam je kazao tehnički direktor svih bh. nogometnih reprezentacija Denijal Pirić, u Savezu su izuzetno zadovoljni činjenicom da se nije desila ista stvar kao sa Seadovim bratom Izetom, koji je odlučio nastupati za reprezentaciju Švicarske.

"Zadovoljni smo što se naš napor isplatio i što se ostvarila Seadova želja da zaigra u dresu reprezentacije BiH. Sada je on na raspolaganju svim selektorima", kazao je Pirić za portal Klix.ba.

Braća Izet i Sead Hajrović
Braća Izet i Sead Hajrović

Podsjetimo, Hajrović je do prije nekoliko dana bio član mlađih selekcija londonskog Arsenala, koji će, kako je objavio na Twitteru, napustiti.