Muammar Al-Gaddafi
0

"FIFA je globalna mafija"

SRNA
Libijski lider Muammar Al-Gaddafi optužio je Svjetsku fudbalsku federaciju - FIFU da je "globalna mafija" umiješana u trafiking igrača iz siromašnih u bogate zemlje.

"Osuđujemo ovu globalnu mafiju, ovu korumpiranu organizaciju", rekao je Al-Gaddafi kasno sinoć na ceremoniji obilježavanja 40-te godišnjice povlačenja američkih vojnika iz Libije u junu 1970. godine.

On je dodao da se  protiv korupcionaške politike ove organizacije mora stalno boriti i da će se Libija boriti.

Al-Gaddafi, nekadašnji predsjedavajući Afričke unije, poznat kao neko bez dlake na jeziju, optužio je FIFU da trguje ljudima i ponovo jača ropstvo kupovinom igrača u siromašnim zemljama i prebacivanjem u kampove za obuku u bogatim zemljama prije nego ih prodaju.

"Sa milijardama koje zarađuje od ljudskog trafikinga FIFA treba da pomogne siromašnim zemljama da budu domaćin Svjetskog kupa", rekao je Al-Gaddafi, apelujući da male zemlje treba da budu domaćini tog skupa. 

"To je njihovo pravo čime bi se okončao osjećaj nepravde, mržnje i gorčine sirotinje, koji  nemaju pravo da oprganizuju Svjetski kup", rekao je Al-Gaddafi.

Naftom bogata Libija pokušala je  da je dobije mogućnost da bude domaćin ovogodišnjeg fudbalskog šampionata, ali  ih je pretekla Južnoafrička Republika. 
Libija će biti domaćin  Afričkog kupa 2013. godine.