Dato zeleno svjetlo
0

FIFA-ine sudije se spremaju za utakmicu Rumunija - BiH

Piše: N. Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Izvršni odbor UEFA-e u subotu bi trebao i zvanično saopštiti da daje zeleno svjetlo za ukidanje suspenzije Nogometnom savezu BiH.

Nakon što je u četvrtak jednoglasno usvojen novi statut NSBiH, u skladu sa zahtjevom FIFA-e i UEFA-e, iz krovne evropske fudbalske kuće će dati signal da naša reprezentacija i klubovi ipak mogu igrati u Evropi. No, ipak je FIFA ta na kojoj je i zvanična odluka o ukidanju suspenzije, tako da će konačnu riječ dati organizacija na čijem je čelu Sepp Blatter.

Međutim, Sarajevo-x.com je došao do saznanja da su službene osobe (sudije i delegati) za utakmicu Rumunija - BiH, koje inače delegira FIFA, dobile nalog da pakuju kofere za Rumuniju. To praktično znači da su donošenjem novog statuta i zvanično uklonjene sve prepreke za ukidanje suspenzije NSBiH, odnosno da će nam predstavnici FIFA-e omogućiti normalan nastavak kvalifikacija za EURO 2012.

Utakmica između Rumunije i BiH je na rasporedu 3. juna, a igrat će se u Bukureštu sa početkom u 20 sati. Gledaoci u našoj zemlji moći će gledati direktan prenos na TV1.