Nogomet
90

Fifa.com: BiH zasluženo prva u grupi, Grci čekaju grešku Zmajeva

Klix.ba
Reprezentacija BiH (Foto: Klix.ba)
Reprezentacija BiH (Foto: Klix.ba)
U najavi sutrašnjih utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, zvanična stranica FIFA-e osvrnula se i na grupu G, na čijem se čelu nalazi reprezentacija BiH.

Nakon skoro tri mjeseca pauze u kvalifikacijama, sutra će najbolji nogometaši Starog kontinenta ponovo obući dresove svojih država u borbi za mjesta koja vode na Mundijal.

Prvo mjesto u grupi sasvim opravdano drži Bosna i Hercegovina, piše Fifa.com. Postizali su skoro četiri gola po utakmici, što je gotovo učinak koji imaju sve ostale reprezentacije zajedno u grupi (23:27).

Grci imaju tri boda manje od BiH i spremni su čekati grešku Zmajeva, ali međusobni susreti ih stavljaju u veoma podređen položaj.

Sutra će biti odigrano 26 utakmica i već bi moglo biti prilično jasno koje reprezentacije će biti na putu za Južnu Ameriku.

Tek devet reprezentacija ostalo je neporaženo. Uz BiH, tu su još Belgija, Italija, Bugarska, Njemačka, Švicarska, Engleska, Španija i Holandija, koja je do sada upisala sve pobjede i sigurni su putnici na Svjetsko prvenstvo.