Portugalac uvjeren
0

Ferreira: Dobar rezultat u prvom meču je ključ za prolaz

Totalsport
Paulo Ferreira
Paulo Ferreira
Nogometaš Chelsea i bivši reprezentativac Portugala, Paulo Ferreira, upozorio je izabranike Paula Benta na izvjestan napredak Bosne i Hercegovine u odnosu na mečeve prije dvije godine.

Igrač koji je nastupao za reprezentaciju Portugala 2009. u dva meča protiv BiH u baražu za SP u Južnoj Africi, analizirao je predstojeće duele ove dvije reprezentacije osvrnuvši se i na one od prije dvije godine.

"Prije dvije godine, obje utakmice protiv BiH su bile vrlo teške, posebno ona prva na našem terenu. Pobijedili smo s 1-0 i bili vrlo sretni s tim rezultatom. U drugom susretu smo opet imali problema. Iako smo bili bolji, teško smo ostvarili plasman.", prisjetio se odbrambeni nogometaš engleskog Chelsea.

"Dobro su odigrali kvalifikacije (BiH op.a.) a u posljednjoj utakmici protiv Francuske zaustavio ih je pogodak za remi u završnici meča. Mi imamo odličanu reprezentaciju sa fantastičnim pojedincima i spremni smo za svaku utakmicu. Ako ostvarimo dobar rezultat u Bosni, to će biti ključno za konačan prolaz na "Stadionu svjetlosti", rekao je Ferreira.

Podsjetimo, Paulo Ferreira napustio je reprezentaciju Portugala u augustu 2010., dok je ona još bila pod vodstvom Carlosa Queiroza.