Nogomet
0

Fernando Torres iduće sezone u Interu?

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema pisanju pouzdanog talijanskog izvora Gianluce Di Marzija, španski nogometaš Fernando Torres na kraju aktuelne sezone definitivno napušta Chelsea i vjerovatno seli u redove milanskog Intera.

Nakon što je talijanski nogometni div "zakapario" Nemanju Vidića za narednu sezonu, čelnici kluba imaju namjeru dovesti još jednu zvijezdu iz engleske Premierlige, a prema svemu sudeći riječ je o Fernandu Torresu. Španac je u ovoj sezoni postigao svega četiri pogotka u 23 nastupa, što nikako ne zadovoljava menadžera Jose Mourinha, koji je ponovno izjavio da nema nijednog pravog napadača na raspolaganju.

Inter bi, tvrdi Di Marzio, doveo Torresa na posudbu, jer nema novaca za transfer i pokrivanje cijele plaće, koja bi navodno iznosila oko pet miliona eura po sezoni. Uz to treba uzeti u obzir da Inter neće imati velikih prihoda od nastupa u Evropi, s obzirom da neće izboriti pravo nastupa u najunosnijem evropskom klupskom takmičenju – Ligi prvaka.

Inter će, tvrdi spomenuti izvor, tražiti od Chelseaja i da sufinansira Torresovu plaću i to će vjerovatno biti najveća priča narednog ljeta, ali tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu.