Nogomet
0

Ferguson: Želimo stići Liverpoolov evropski rekord

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda su sinoćnjom gostujućom 3-1 pobjedom protiv Brage osigurali čelno mjesto grupe H Lige prvaka, odnosno prolaz u osminu-finala.

Sve su golove Crveni vragovi postigli u posljednjih desetak minuta, a nakon utakmice menadžer Sir Alex Ferguson rekao je kako mu je želja sustići najvećeg rivala Liverpoola prema broju osvojenih naslova u Ligi prvaka (Kupu prvaka). Podsjećamo, Ferguson je već s Unitedom prestigao Liverpool po broju osvojenih premierligaških naslova (19-18) 2011. godine.

Liverpool je najtrofejniji engleski klub u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju sa pet naslova, dok je Manchester United dosad osvojio tri naslova, posljednji 2008. godine.

"U historijskom smislu našeg kluba trebali smo osvojiti više i želim osvojiti naslov (Lige prvaka) opet i ući u krug pobjednika poput Liverpoola, našeg najvećeg rivala, Bayerna i Ajaxa. Milan i Real Madrid malo su se odvojili od ostalih, ali to me definitivno tjera prema naprijed", rekao je Ferguson.

Iako je Škot s Unitedom osvojio dva naslova evropskog prvaka, ima i dva poraza u finalima 2009. i 2011. godine, oba puta od Barcelone.

"Zaista se uzrujam kada pomislim na prilike koje smo imali za pobijediti, ali ne smije se biti pohlepan. Kada pogledam svoju karijeru i vidim da sam osvojio dva Kupa prvaka i dva Kupa pobjednika kupova, onda sam ponosan na to."