Nakon derbija 17. kola
0

Ferguson: Zaslužili smo pobjedu, Wenger: Manchester se jako dobro branio

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Pobjedom nad Arsenalom 1-0 u derbiju 17. kola Premiershipa nogometaši Manchester Uniteda izbili su na vrh prvenstvene tabele s dva boda prednosti nad “topnicima” i utakmicom manje.

Gol odluke zabio je Park Ji-Sung u 41. minuti, a “crveni vragovi” imali su priliku i za uvjerljiviju pobjedu, ali je Wayne Rooney u 73. minuti iz jedanaesterca pucao visoko preko gola.

"Morali smo odigrati dobro. U ovakvim velikim utakmicama želite odigrati dobro i ostaviti dojam. Mi smo to učinili, posebno u prvom dijelu i zaslužili smo pobjedu. Arsenal nas je u drugom dijelu malo pritisnuo pozadi, ali nije uspio stvoriti puno prilika", rekao je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, koji je tada komentirao i promašeni Rooneyjev penal.

"Bio je to za njega neuobičajen penal. Obično drži loptu nisko dolje i ne sjećam se da je ikad pucao preko prečke. Promašaj je dao Arsenalu krila, ali mi smo u obrani odigrali fantastično, apsolutno nevjerovatno. Sada nas čeka teška utakmica protiv Chelseaja u nedjelju i moramo se na nju skoncentrisati. Naša forma raste i ako nastavimo ovako igrati, imat ćemo dobre šanse", dodao je škotski strateg.

S druge strane, Arsenalov strateg Arsene Wenger nakon utakmice je komentirao:

"Dali smo sve od sebe. Obje ekipe bile su jako dobro organizirane i igralo se intenzivno na jako lošem terenu. Naše tehničke kvalitete trpjele su zbog lošeg travnjaka i zato naša dodavanja nisu bila dovoljno brza i oštra. Izgubili smo utakmicu, što se ovdje može dogoditi. Moram odati priznanje defanzivnim kvalitetama Manchester Uniteda koji se jako dobro branio. Mi smo dali sve od sebe i pokušali stvoriti prilike, ali nismo uspjeli u punoj mjeri."