Napucao ga loptom u glavu
24

VIDEO / Ferguson: Williams je mogao ubiti Van Persieja

Totalsport
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson nije skrivao bijes nakon nedjeljnog gostovanja kod Swanseaja. Ne zbog remija (1-1), nego zbog divljačkog poteza domaćeg defanzivca Ashleyja Williamsa.

U 75. minuti je napadač "Crvenih vragova" Robin van Persie pao nakon prekršaja Nathana Dyera, a dok je ležao na travi, Williams mu je s manje od metra udaljenosti napucao loptu u glavu. Na kraju su i Van Persie i Williams dobili žute kartone, Holanđanin zbog prigovora, a Velšanin zbog svog poteza. Ferguson je, međutim, uvjeren da bi Williams morao biti naknadno kažnjen.

"Van Persie je sretan što je živ! Bio je to sramotan potez Williamsa kojeg bi Engleski nogometni savez (FA) trebao kazniti. Mogao je slomiti vrat Robinu", istaknuo je škotski stručnjak nakon dvoboja 18. kola Premierlige i nastavio u istom tonu.

"Robin je mogao poginuti. FA to mora istražiti i neovisno o tome što je dobio žuti karton, Williams bi trebao biti kažnjen dugom suspenzijom jer je to jedna od najopasnijih stvari koju sam vidio na nogometnim travnjacima. Napravio je to namjerno i pred sudijom".

Williams je relativizirao cijeli incident, poručivši kako se radilo o nezgodi.

"Napucao sam loptu iz frustracije i nažalost pogodio Robina u glavu, a on se malo naljutio zbog toga. No, na kraju je sve bilo u redu", kazao je Velšanin.