Nogomet
0

Ferguson: United više neće dovoditi pojačanja

FENA
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson rekao je danas da njegov klub do kraja prelaznog roka neće dovoditi nove igrače.

Ljetni prelazni rok za ovu sezonu traje do 31. augusta u ponoć, a tim s "Old Trafforda" je već doveo Robina van Persieja, Shinjija Kagawu, Alexandera Büttnera i Nicka Powella.

"Definitivno više nećemo dovoditi igrače, do kraja prelaznog roka je ostalo još par dana i za sada nema naznaka novih transfera. Van Persie je odradio nekoliko treninga. Idealno bi bilo kada bi imao dvije ili tri utakmice, ali predstoji nam meč s Fulhamom kod kuće i sva je prilika da će biti u startnoj postavi", rekao je Ferguson engleskim medijima.

On je istakao da dolazak bivšeg lijevog beka Vitessea Büttnera predstavlja konkurenciju Patricu Evri, koji je u posljednjih nekoliko sezona odigrao veliki broj mečeva.

"Trenutno imamo dosta povrijeđenih igrača u zadnjoj liniji. Evra može da igra i na poziciji centralnog beka, što je radio u prošlosti. Ipak, dolazak Büttnera predstavlja veliko pojačanje za tim", rekao je Ferguson.

Poslije neočekivanog poraza na startu šampionata od Evertona, United ovog vikenda dočekuje ekipu Fulhama, prenosi Tanjug.

"Gledao sam ih u subotu, igraju prilično dobro. Klub je znatno napredovao od kako je sa Royom Hodgsonom igrao finale Lige Evrope. Očekujem težak meč, ali igramo kod kuće, moramo da reagujemo poslije poraza i zabilježimo dobar rezultat", zaključio je Ferguson.