Nogomet
0

Ferguson traži da njegovi igrači pokažu borbeni duh

Sarajevo-x.com
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson pozvao je igrače Manchester Uniteda da pokažu borbeni duh i povrate samopouzdanje nakon subotnjeg poraza od Portsmoutha.

Poraz, Unitedov prvi u Premier ligi od januara, je smanjio razliku između Manchester Uniteda i Chelsea na samo tri boda i nije mogao doći u gore vrijeme pred uzvratnu utakmicu u Ligi prvaka sa Romom, gdje je Manchester prvu utakmicu izgubio u Rimu sa 2-1.

''Ove stvari se dešavaju'', izjavio je Ferguson za Sky Sports. ''Došlo je u lošem trenutku, ali igrači su pokazali svoj karakter tokom cijele sezone i očekujem da ćemo se vrlo brzo povratiti.''

Ono što Fergusona zapravo brine jeste način na koji je Manchester poražen u subotu. Nedostatak komunikacije između golmana Edwina van der Sara i centralnog odbrambenog igrača Ria Ferdinanda je razlog za drugi gol, a Van der Sar je djelomično kriv i za prvi gol. Odsustvo srpskog obrambenog igrača Nemanje Vidica, koji je slomio ključnu kost, se itekako osjeti.

Napadač Louis Saha je također odsutan zbog povrede, ali oporavak ide dobro i očekuje se da će sjediti na klupi za rezervne igrače u utorak.

Ipak, u utorak neće biti Garyja Nevilla koji je povrijeđen, kao ni Paula Scholesa koji je zaradio suspenziju na utakmici u Rimu.

Roma sa druge strane, je imala laganu pobjedu nad Catanijom u subotu, iako je trener Rimljana u toj utakmici odmarao Francesca Tottija, Daniela de Rossija, Alessandra Mancinija, Cristiana Chivua i Christiana Panuccija.

Vezni igrač Rome, Simone Perrotta, koji je rođen u Manchesteru, ali igra za Italiju, neće igrati u utorak zbog povrede, i biće zamijenjen Peruancem Davidom Pizzarrom.

Mirko Vučinić, kapiten reperezentacije Crne Gore u prvoj pobjedi svoje reprezentacije u prvom nastupu i strijelac pobjedničkog gola protiv Manchestera na Olimpicu, je nastavio svoju sjajnu formu drugim golom za Romu u pobjedi nad Catanijom.

''Mirko je odigrao dobro za nas i u subotu i protiv Manchestera'', izjavio je trener Rome Luciano Spalletti, iako je izvjesno da će Vučinić utakmicu u Manchesteru započeti sa klupe.