Nogomet
0

Ferguson: Tevez je odlučio otići još u januaru

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Trener nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson u ponedjeljak je izjavio da je učinio sve što je mogao da bi u redovima engleskog prvaka zadržao argentinskog napadača Carlosa Teveza (25).
  • Već dugo vremena očekujem njegov odlazak. Signalizirao mi je to vlastitim ponašanjem - rekao je Ferguson o bivšem prvotimcu West Hama, Corinthiansa i Boce Juniors, koji bi u utorak, nakon što doputuje s ljetnog odmora, trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor za Manchester City uz odštetu od 25 miliona funti.

  • Mislim da je još u januaru odlučio otići na kraju sezone. Razgovarao sam s njim i ponudio mu novi ugovor u noći kad smo igrali protiv Intera, dakle u februaru. Nije mi nikad odgovorio. Telefonom sam ga zvao ovog ljeta na odmoru. Nije mi vratio poziv. Poslao sam mu nakon toga dvije SMS-poruke. Opet nije uzvratio. Očito je odluku donio davno prije.

  • Bio je dobar igrač i puno nam je dao. Očigledno je, međutim, procijenio situaciju na svoj način, odlučivši potražiti sreću negdje drugdje.