Nogomet
0

Ferguson: Sudija je usmjerio utakmicu, Ancelotti: Ne konkurišemo za vrh

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
U utorak su na svom Stamford Bridgeu nogometaši Chelseaja savladali Manchester United u zaostaloj utakmici 18. kola engleskog Premiershipa. Završilo je 2-1.

Porazu uprkos United je ostao vodeća ekipa tabele s četiri boda, ali i utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Arsenal. Osvojenim bodovima Chelsea je došao do četvrtog mjesta u poretku, s kojeg je na poziciju niže gurnuo Tottenham. Za vrhom tabele branitelji naslova zaostaju dvanaest bodova.

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu i nismo zaslužili poraz. Ovo je već treća uzastopna godina u kojoj sudija protiv nas na Stamford Bridgeu svira odluke koje direktno utječu na ishod utakmice. Upravo je nevjerovatno da David Luiz nije isključen nakon prekršaja na Wayneu Rooneyju. To je promijenilo tok igre", smatra Ferguson i dodaje:

"Ponosan sam na svoje igrače, izdržali su u posljednje vrijeme mnogo toga sviranog protiv njih. U ovoj su utakmici dali sve od sebe, kreirali prilike i svakako nezasluženo izgubili utakmicu."

Upitan može li se na krilima ove pobjede Chelsea uključiti u utrku za naslov, Ferguson je odgovorio:

"Odluke poput ovih viđenih na utakmici mogu sve promijeniti."

Carlo Ancelotti, menadžer kluba sa Stamford Bridgea, nije siguran u odbranu naslova prvaka:

"Dvanaest bodova zaostajemo za Unitedom, previše je to. Oni su dobra ekipe i igrali su ujednačenije tokom sezone nego što smo mi to radili. Premda je ova pobjeda od velike važnosti za nas, treba iskreno primijetiti da u ovom trenutku ne konkurišemo za vrh."

O samoj utakmici i spornom trenutku kojeg je Ferguson apostrofirao je dodao: "Dobro smo se vratili, igra u drugom dijelu je bila bolja. Iskoristili smo svoju snagu u centralnom dijelu terena i pokazali duh. Što se Luiza tiče, na samom travnjaku je bilo dosta žestine. Možda je i dobro prošao, ali mnogo se toga zbivalo i mislim da sudija nije mogao sve vidjeti."