Manchester United
0

Ferguson strahuje zbog povreda igrača

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Manchester Uniteda Alex Ferguson strahuje da bi povrede ključnih igrača ekipu mogle koštati utrke za naslovima.

Manchester je na gostovanju kod Fulhama igrao bez kompletne odbrane. Nisu mogli nastupiti Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, John O'Shea, Jonny Evans, Gary Neville i Wes Brown, a u stoperskom paru našli su se vezni igrači Carrick i Fletcher. U veznom redu igrali su napadači, a velika odgovornost se očekivala od neiskusnog 20-godišnjeg Ritchieja de Laeta. Sve je rezultiralo porazom Uniteda 3:0.

"Teško je boriti se s ovim problemom kojeg imamo već duže vrijeme. Imamo veliki broj povrijeđenih igrača i to u jednom dijelu ekipe", izjavio je Alex Ferguson.

"Nadam se samo da nas ovo neće koštati utrke za naslovima, kako u Premier ligi, tako u Ligi prvaka i drugim takmičenjima. Nemoguće je pokrpati sve rupe, jer sedam-osam povrijeđenih odbrambenih igrača je silni minus. I tako iz sedmice u sedmicu. I uz sve to moji igrači su se dobro borili, nemam zamjerke, ali objektivne okolnosti nas guraju u poraze", zaključio je trener Uniteda.